Kiss Ádám Professzor úr tiszteletbeli doktori avatása

Doctor_Honoris_Causa_2017

Kiss Ádám tiszteletbeli doktor  Higuchi Mitsuru professzorral, a Testnevelési Egyetem másik tiszteletbeli doktorával.

Kiss Ádám professzor úr, Szövetségünk alapító tagja, 2017. február 28-án, a Testnevelési Egyetem Ünnepi Szenátus ülésén vette át a  Doctor Honoris Causa tiszteltbeli doktori kitüntető címet dr. h.c. Mocsai Lajostól, az egyetem rektorától.

Tóth Miklós egyetemi tanár laudációjában kiemelte Kiss Ádám atomfizika területén több évtizedes nemzetközileg is kiemelkedő tudományos tevékenységét, elért eredményeit, tudományos és közéleti tevékenységét, szólt az egyetemi életben betöltött fontosabb megbízatásairól. ( ELTE TTK tanszékvezetője, intézet igazgatója, dékánja, doktori iskola elnöke, az Oktatási Minisztérium felsőoktatási helyettes államtitkára, BEAC elnöke.)

Az egyetemi és főiskolai sporttal munkája során mindvégig szoros kapcsolatban volt, jelenleg a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnökeként végez nemzetközileg is elismert tevékenységet.

IMG_0622

Kiss Ádám professzor úr Doctor Honoris Causa előadását tartja.

Szívből gratulálunk Kiss Ádám professzortársunknak a Doctor Honoris Causa kitüntető címhez,  kívánjuk, hogy jó erőben és egészségben még hosszú ideig szolgálhassa a magyar felsőoktatást, az egyetemi sportot, legyen aktív résztvevője Szövetségünknek.