Archívum

2013. május 23.

A Svájci Nagykövetség, a Budapesti Francia Intézet  és a Frankofónia baráti köre, az ELTE francia tanulmányok kara, a Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége, az Európai Kulturális Központ, és a Genfi Egyetem Európai Tanulmányok Intézet közreműködésével került megrendezésre « A jövő a mi ügyünk » « Aktív állampolgárság, ökológia és föderalizmus, Denis de Rougemont írásának aktualitása» témájú konferencia, amely 2013. május 23-án 9.00 és 18.00 óra között került megrendezésre Budapesten az ELTE BTK Kari Tanácstermében. /Cím: Eötvös Loránd Tudományegyetem, 1088 Budapest, Múzeum krt.4. A épület/ Francia és magyar nyelven, szinkrontolmáccsal.

Az előadások rövid ‘tükörképes’ összefoglalója magyar és francia nyelven, amely  egyúttal hozzásegíti az olvasót a francia nyelv gyakorlásához is.

Livret FR_HU Resumees+CVs (3)

Programtervezet:

Magyar nyelvű program (pdf)

Képek a Konferenciáról:


Vitaülés, 2013. április 15.

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége vitaülést szervezett, melynek témája: A FELSŐFOKÚ KÖZGAZDÁSZKÉPZÉS FŐ PROBLÉMÁINAK ÉS JAVÍTÁSI LEHETŐSÉGEINEK ÁTTEKINTÉSE

Ideje és helye: 2013. április 15, hétfő, 13 óra, Budapesti Corvinus Egyetem, II. emelet 297. sz. terem (Fővám tér 8.)

Megvitatásra javasolt kérdéskörök (pdf)

Vitaanyag (pdf)


2013. március 7-8.

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége (MPNSZ), az UNESCO – UNITWIN fenntartható fejlődés kutatási, oktatási és képzési hálózata és az Európai Kulturális Központ (CEC Centre Européen de la Culture), nemzetközi konferenciát szervezett

A „fenntartható fejlődés” emberközpontú holisztikus megközelítése és Az „UNESCO fenntartható fejlődés oktatásának évtizede” a projekt záróértekezletének Kárpát-medencei előkészítő megbeszélése tárgykörökben.

Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetségének Konferencia felhívása (pdf)
A konferencia programja letölthető pdf formátumban.
Pódiumvitákat előkészítő rendezvények, meghívó (pdf)
Jelentkezési lap (doc)
A publikáció formai követelményei (pdf)


A konferencia összefoglalója letölthető pdf formátumban

A konferencia képekben:


2013. január 29.
Kerekasztal-beszélgetés a műszaki felsőoktatás helyzetéről

A felsőoktatás jelenlegi bonyolult helyzetében a Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetségének (MPNSZ) Elnöksége úgy ítélte meg, hogy a felsőoktatás minőségét alapvetően meghatározó professzori kar véleményét szükséges feltárni, megismerni s ennek alapján egy hitelesnek ítélhető helyzetképet kialakítani.

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége (MPNSZ) 2013. január 29-én kerek-asztal-beszélgetést kezdeményezett a műszaki felsőoktatás minőségének javítása érdekében, Maruzsa Zoltán, a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és képviselői, és a műszaki felsőoktatás magyarországi doktori iskoláiból megjelent professzorok jelenlétében. A harminckét résztvevő megállapításokat tett és javaslatokat fogalmazott meg a kormányzati szervek, az egyetemek, az oktató professzorok és a végzett mérnökök tevékenységét koordináló Magyar Mérnöki Kamara részére.
A Kormányzatnak a felsőoktatás korszerűsítésére irányuló szándékait elismerve, azokkal összhangban, néhány, a gyakorlatban, különösen a műszaki felsőoktatásban előforduló probléma megoldására teszünk javaslatot.

Javaslatok a műszaki felsőoktatás minőségének javítása érdekében (pdf)
A kerekasztal beszélgetés napirendje (pdf)
Műszaki kerekasztal végső vitairata (pdf)


2011. november 18.

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége /MPNSZ/ által – az UNESCOUNITWIN hálózatával együttműködésben – rendezendő, a jövő évi Nemzetközi Konferenciát előkészítő tanácskozása (Pré Conférence), melynek témája:

„A Fenntartható Fejlődés holisztikus megközelítése és a megvalósítás eszközei”

Tovább.


2010. december 11.

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége 2010. december 11-én konferenciát rendezett, melynek témája a magyar nyelvű felsőoktatás volt.

Meghívó (pdf)
Program (pdf)
A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetségének (MPNSZ) javaslata a felsőoktatási törvénytervezethez I. (pdf) 

Tovább.


2010. május 14.

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége 2010. május 14-én tartotta alakuló közgyűlését, melynek dokumentumai az alábbi linkre kattintva letölthetőek.

Meghívó (pdf)
Meghívott professzorok névsora (pdf)
Szempontok és ajánlások a Konferencia előadói részére (pdf)